Letar du efter tips från andra i hur du ska marknadsföra dig? Ta del av hemligheterna bakom deras strategier.

photo-1609625741732-b25285c5bfa8

Tittar du på hur andra marknadsför sig och blir mer förvirrad än du var innan?

Det är inte alls konstigt.

Många sponsrade inlägg just nu vänder sig till coacher för att hjälpa dem med den ”rätta” strategin för att få fler klienter och mer pengar.

Inget fel i det, men hur vet man vilken som är rätt?

Till sanningen hör att alla är rätt, beroende på vad du vill ha för utfall.

Det allra bästa är att förstå samspelet mellan olika strategier och vilka som kan bytas ut beroende på hur marknaden beter sig.


Något som gör det hela mer förvirrande är när dessa personer börjar kritisera andras metoder.

Vad eller vem ska du då lita på?


Konsekvensen av det riskerar bli att du inte vet vad du ska välja och därför inte gör någonting.

Du vill ju lyckas. Du vill också göra ”rätt” och där är det viktigt att ta rygg på andra som lyckats, eftersom de ändå sitter på lösningen.


Men om alla lyckas med sina egna metoder och samtidigt ”klankar” ner på andras hur ska du veta vilken utav dem du kan känna dig trygg med?

Dessutom finns det en och en annan ful fisk därute som mest är intresserad av att tjäna mycket och bidra lite. En sån vill du inte heller hamna i gapet på. Så, vem ska du egentligen kunna lita på?


Anledningen till varför det finns så många olika sätt som är ”det enda rätta” är för att varje en utav dessa individer eller företag vill visa sig som experter på sitt område.

Det kallas för Unique Selling Point/Position (USP).

Som expert på sitt område så kan de också skilja sig från varandra och på så vis erbjuda specifikt det som efterfrågas av just dennes marknad.

Det här är något som du också kommer att behöva göra för att skilja dig från mängden.



Om du är ny inom marknadsföring och ännu inte vet hur strategierna funkar så har jag full förståelse för att du vill ha den ”rätta” lösningen som ger dig pengar i plånboken direkt, för vem vill vänta på att behöva lära sig den hårda vägen av alla misstag…

Så, för att summera så behöver du känna till alla verktygen, eftersom de samspelar, för till syvene och sist så handlar marknadsföring om hur du ’för marknaden’ dvs. leder din publik från ett ”hej” till köp och det är något som kräver fler än bara ett steg.

Jag är nyfiken på hur du upplever att det är att marknadsföra dig? Är det lätt, svårt, förvirrande?

Skriv gärna en liten kommentar om vad du tar med dig ifrån det här inlägget.


0 kommentarer

Det finns inga kommentarer ännu. Bli först med att lämna en kommentar!